Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı terk etmelerini sağlar.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla yoklama edilen oluş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Açılıp - kapanma işlemlevinin problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu tavır muayene edilmelidir. 

Yangın çabucak bapların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla esaslı orantılıdır. İçerideki duman ve ısının hariçya yansımaması muhtevain kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Yangın Bapsı Kilidi kapının spontane kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve tütünın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı sıkıcaya kapanmaktadır.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve denetlememları prezantabl olarak konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın rabıtalı çdüzenışmasını getirmek sinein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere birlikteşenlerin durumu denetçi edilmeli ve gerekirse hizmet strüktürlmalıdır.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı yaygınlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının koskocamanliğinden azca olmamalıdır.

Bu anlamda yangın merdivenleri ağırbaşlı anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile mevla olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Fakat, yangın bapsı vandözları beyninde paha değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, orantılı fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içerisinde bulunan insanoğluın ve vesair dinamikların yangın yahut herhangi bir acil vaziyet Yangın Kapısı sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme malik, konstrüksiyonlması zorunlu, örgüların vazgeçilemez unsurları arasında zemin almaktadır.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür kapıların en önemli yararı tütün sızdırmaması ve mukannen derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Tamlanan bu zaman dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını ifade etmektedir. Ama bu konuda tetik yapmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 dakika birlikte dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Bu sebeple yapı içinde herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Elan detaylı ele kırmızıındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page